Διασχίζωντας το
Εθνικό Πάρκο B. Πίνδου

Από τα νερά και τα βουνά των Γρεβενών στον
Εθνικό Δρυμό Πίνδου & Βίκου-Αώου και τα Ζαγοροχώρια

Πολυήμερη περιήγηση στα βουνά της Πίνδου

Εκδρομή Off-Road 4x4 στα βουνά και τα νερά της Βόρειας Πίνδου

Απο την Καλαμπάκα στον Εθνικός Δρυμό Βάλια Κάλντα και την Βοβούσα για να εξερευνήσουμε στην περιοχή της Ηπείρου με τα Ζαγοροχώρια και τον Εθνικό Δρυμό Πίνδου γύρο από την Τύμφη και έως τον άξονα του Μετσόβου.

Estimated budget

800 €

Όχημα με 2 άτομα

Trip Type

Περιηγητική Εκδρομή
5-10 Οχήματα

Duration

4-5 ημέρες |
3 διανυκτερεύσεις

Dates

Φώτα στη Β. Πίνδο
Παρ.3-Δευτ.6 Γενάρη
Δυνατότητα 2-7 Γενάρη

Off Road διαδρομές στα ποτάμια, τα βουνά, τα δάση και τις κορυφές της ορεινής Ελλάδας με τα αυθεντικά παραδοσιακά χωρία, τα πέτρινα γεφύρια, τους φιλόξενους κατοίκους της και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία.

Περιήγησης μέσα από δύσβατες διαδρομές και δασικούς δρόμους στην οροσειρά της Πίνδου.

Διαδρομές στο Εθνικό Πάρκο Πίνδου μέχρι τη Βοβούσα δίπλα στον Αώο ποταμό και τη Βάλια Κάλντα με τα επιβλητικά πανύψηλα Ρόμπολα.

Μέσω του Γυφτόκαμπου προσεγγίζουμε το Κεντρικό Ζαγόρι και εξερευνούμε την προστατευόμενη περιοχή της Ηπείρου με τα σημαντικά οικολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της.
Γνωριμία με την μοναδική αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη λαογραφία και γαστρονομία της περιοχής. Γνωριμία με τους ανθρώπους που ζουν στους διατηρητέους και παραδοσιακούς οικισμούς, ακολουθώντας δύσβατες Off Road διαδρομές στον Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου με τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου.

Στα Ζαγοροχώρια θαυμάζουμε την επιβλητική χαράδρα του Βίκου, επισκεπτόμαστε τα μεγαλόπρεπα γεφύρια και περπατάμε τα καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών για να ανακαλύψουμε τη μοναδική τεχνική των επιδέξιων μαστόρων της πέτρας και μας δίνεται η ευκαιρία για rafting στον Βοϊδομάτη το καθαρότερο ποτάμι της Ευρώπης.

Προτού επιστρέψουμε εξερευνούμε την άγνωστη περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου με τα πυκνά μικτά δάση από πεύκα, έλατα και οξιές με άφθονα νερά και ποτάμια


Day 0 | Οι απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων

Οι βράχοι και τα μοναστήρια των Μετεώρων | Διανυκτέρευση: Καλαμπάκα

Προαιρετικό για όσους θέλουν να έρθουν από προηγούμενη μέρα
Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος.


Day 1 | Από τη περιοχή των Γρεβενών στο Εθνικό Πάρκό Β, Πίνδου

Βάλια Κάλντα, Κεντρικό Ζαγόρι | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Ξεκινάμε από Μετέωρα και ακολουθώντας τον παραπόταμο του Βενετικού ποταμού μέχρι τις πηγές του για να μπούμε στον Εθνικός Δρυμό της Βάλια Κάλντα με το Αρκοδόρεμα.
Eπισκεπτόμαστε το παραδοσιακό χωριό των Ζαγοροχωρίων την Βοβούσα για να περάσουμε τον Αώο ποταμό και να συνεχίσουμε τη διαδρομή στο Εθνικό Πάρκο Πίνδου, στα δάση της Βοβούσας, της Μόρφας και τον Γυφτόκαμπο με τις στάνες των Σαρακατσαναίων στο κυρίως Δυτικό Ζαγόρι.
Διαδρομές σε μία από τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας στην σκιά του δάσους με την πυκνή βλάστηση και τα δεκάδες ρέματα, κάτω από τα μοναδικά σε όλη την Ευρώπη πανύψηλα δέντρα Μαυροελάτης και Ρόμπολα μέχρι τα γραφικά χωριά στο Κεντρικό Ζαγόρι.Ο Εθνικός Δρυμό Πίνδου και τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου

Day 2 | Στο πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα

Βρραδέτο, Μπελόη | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Οff Road διαδρομές στις νοτιοδυτικές πλαγιές του όρους Τύμφη και στα υψίπεδα στο οροπέδιο Μπελόη, καθώς και 20” περπάτημα μέχρι το σημείο θέασης Μπελόη, σε ένα εκπληκτικό φυσικό μπαλκόνι που κόβει την ανάσα 900 μέτρα ψηλά με θέα το φαράγγι του Βίκου. Περιήγηση στα μοναδικά χωρία στο Κεντρικό Ζαγόρι και στη χαράδρας της Μεζαριάς με τη περίφημη Σκάλα του Βραδέτου που ένωνε το χωριό με το Καπέσοβο και τον υπόλοιπο κόσμο έως τη δεκαετία του ’70.


Day 3 | Περιήγηση στον Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου και τα χωριά του Ζαγορίου

Φαράγγι Βίκου, Βικάκι, Ζαγοροχώρια | Διανυκτέρευση: Ζαγοροχωρία

Περιήγηση στο Δυτικό Ζαγόρι. Μέρα αφιερωμένη στο πιο στενό φαράγγι (Ρεκόρ Γκίνες) του κόσµου το ΒΙΚΟ, κάτω από το «πέτρινο δάσος», με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς που δημιουργούν τα επάλληλα οριζόντια στρώματα πέτρας.

Off Road διαδρομές μέσα στο πυκνό δάσος, για να ανακαλύψουμε το Κεντρικό Δυτικό Ζαγόρι με τα γεφύρια, τα ποτάµια και μερικά από τα 46 χωριά της περιοχής των Ζαγοροχωρίων.

Γαστρονομικό ταξίδι στην ηπειρώτικη κουζίνα. Γεύμα με παραδοσιακές συνταγές παρασκευασμένες από τα αγνά προϊόντα της περιοχής.


Day 4 | Τα άγνωστα χωριά και τα δάση στο Ανατολικό Ζαγόρι

Οδοιπορικό στο ανατολικό Ζαγόρι | Προαιρετική Διανυκτέρευση: Μέτσοβο

Το ανατολικό Ζαγόρι ανήκει στα πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ελλάδας με δάση από πεύκα, έλατα και οξιές, άφθονα νερά και ποτάμια που κάνουν την περιοχή ιδανικό τόπο διαβίωσης σπάνιων άγριων ζώων.
Οι δοκιμασίες που πέρασαν τα Ζαγοροχώρια κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου ήταν πολύ δύσκολες. Τα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου κάηκαν ολοσχερώς από τους Γερμανούς. Πολλά κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, αλλά και άλλα ξαναχτίστηκαν από τους κατοίκους τους με πολύ μεράκι.Παρέχουμε

Παροχή συσκευής ασύρματης ενδοεπικοινωνίας για τα οχήματα σας
Εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών

Πλήρως εξοπλισμένα 4x4 Off-Road οχήματα συνοδείας

Με έμπειρους συνοδούς να σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια στις εκτός δρόμου δυσκολίες και με οχήματα υποστήριξης που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό για τον ασφαλή απεγκλωβισμό του οχήματος σας.

Διατροφή

Όσο το δυνατόν περισσότερο επιλέγουμε να σερβίρονται τοπικά προϊόντα και γεύσεις.
Πρωινό: Πλήρες σπιτικό πρωινό στο Ξενοδοχείο - Ξενώνα.
Μεσημεριανό: Οργανώνουμε και σερβίρουμε υπαίθριο Πικ-Νίκ ή ένα μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα ή παραδοσιακό καφενείο, με ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών εδεσμάτων, όπως, αλαντικά, τυριά, πίτες κλπ. νερό, καφέ. Επίσης, τσάι, καφέ κτλ σε στάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείπνο: Σε επιλεγμένες ταβέρνες δίπλα στο χώρο διαμονής.

Our Route

contentmap_module

Δημιουργούμε τους καλύτερους οδηγούς

Σε κάθε μας εκδρομή, είμαστε δίπλα σας για να ανακύψετε τις δυνατότητες του οχήματος σας και να βελτιώσετε τις 4Χ4 οδηγικές ικανότητες σας στο φυσικό έδαφος, με απόλυτη ασφάλεια, για σας την οικογένεια σας και το αγαπημένο τετρακίνητο σας.

Similar Trips

Μακεδονία - Ήπειρος

Η χώρα του µεγάλου Αλεξάνδρου, οι τόποι που έζησαν οι αρχαίοι Έλληνες σε ένα ταξίδι στην φύση και στην ιστορία της.

Περιήγηση στις πιο όµορφες περιοχές της Δ. Μακεδονίας και τον Εθνικό ∆ρυµό της Βάλια-Κάλντα & Βίκου για να γνωρίσουµε την γραφική Ελλάδα της παράδοσης με την µοναδική παρθένα φύση της Πίνδου και τις λίμνες Αωού, Ιωαννίνων και Πρέσπες.

Πανόραμα Ηπειρωτικής Ελλάδας

Εκδρομή διάσχισης Off-Road 4x4 στα μονοπάτια της ηπειρωτικής Ελλάδας

Από την Ευρυτανία και τα Άγραφα έως τα βουνά της Πίνδου. Off Road διαδρομές στα ποτάμια, τα βουνά, τα δάση, τις κορυφές και τις λίμνες της ορεινής Ελλάδας με τα αυθεντικά παραδοσιακά χωρία, τα πέτρινα γεφύρια, τους φιλόξενους κατοίκους της και την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία της.

Off-Road 4x4 Adventures tours in Greece
Copyright ©2016 www.offroadgreece.com All Rights Reserved | Web Design & Development: Darnel ad