Skip to main content
Πρόγραμμα Εκδρομών

We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 4X4 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΑΣ

Resources

Κατέβασμα από αποτυχημένη ανάβαση

Αν το όχημα σβήσει στην ανηφόρα, πατήστε φρένο, βάλτε όπισθεν, αφήστε τον συμπλέκτη και το φρένο ταυτόχρονα και γυρίστε το κλειδί για να ανάψει η μηχανή. Αφήστε το όχημα να κυλήσει αργά πίσω φρενάροντας μόνο με την μηχανή.

Θυμηθείτε ότι στην οπισθοπορεία, η ορατότητα είναι περιορισμένη, το τιμόνι «κόβει» πιο απότομα και τα κλοτσήματα του τιμονιού είναι πολύ βίαια. Μην επιχειρήσετε να στρίψετε σε απότομη κλίση γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανατραπείτε.

Αν σβήσει η μηχανή σε μεγάλη κλίση.

Αν το αυτοκίνητο κοντεύει να σβήσει σε μεγάλη ανηφόρα, ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ το αμπραγιάζ! Κάτι τέτοιο θα επιταχύνει την «κάθοδό» σας.  Αντίθετα σβήστε την μηχανή και πατήστε δυνατά το φρένο. Μετά τραβήξτε και το χειρόφρενο.

Αφού διαλέξετε την πορεία σας, ελαφρά πατήστε το αμπραγιάζ, βάλτε όπισθεν αφήστε το αμπραγιάζ και ταυτόχρονα αφήστε απαλά το φρένο και το χειρόφρενο. Μετά ξεκινήστε την μηχανή.
Ακόμα καλύτερα πείτε σε κάποιον απ’ έξω να σας δίνει οδηγίες..

ΠΡΟΣΟΧΗ να βρίσκεται μπροστά από το όχημα, ΠΟΤΕ άνθρωπος στο πλάι ή πίσω από το όχημα, προς την κατηφόρα.

Αν το όχημα σας είναι αυτόματο, βάλτε την όπισθεν (R) και αφήστε το φρένο τελείως. Τα αυτόματα οχήματα έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσουν μεγίστη ταχύτητα χωρίς γκάζι μέχρι 5 χιλιόμετρα/ώρα και έτσι μπορείτε να κατεβείτε με ασφάλεια και μόνο ελέγχοντας το τιμόνι σας.